,,Never make a decision when you're angry.Never make a promise when you're happy

Hrášková polévka se šunkou (či uzeným lososem)

5. listopadu 2012 v 15:39 | Anna Julie |  Polévky
Recept z úžasné kuchařky a příručky o hubnutí:,,Velký dietní plán Aneb 12 jídelníčku na celý rok"
Tato kuchařka je opravu skvělá. Napsaly jí dvě skvělé ženy, co se zajímají o zdrvou stravu a jsou redaktorkami mnoha časopisů o jídle apod. Jana Vašáková a Petra Lamschová.
Knížka je plná zajimavých jídel, s nízkym Glykemickým indexem. Osahuje jak sladká tak slaná jídla od snídaně po večeři. Je to takový dietový průvodce jak zdravě a dlohodobě zhubnout bez jojo efektu. A recepty z knížky jsou opravdu dobré.
Já už jich vyzkoušela několik a hodlám se s Vámi o ně podělit.
Začnu tedy Hráškovou polévkou se šunkou (či uzeným lososem, se kterým to mě osobně chutnalo více)


Pokud si chcete tento recept uvařit, klikněte na celý článek :)


Ingredience pro 2 osoby:
250 g mraženého hrášku
1 mrkev (použijte menší, já vzala větší a polévka byla moc sladká)
1 řapíkatý celer
1/2 cibule
1 stroužek česneku
100g krůtí šunky (nebo uzeného lososa, podle oka)
2 polévkové lžíce zakysané smetany
1 čajová lžička řepkového oleje (pokud nemáte, tak dávat nemusíte, ale s olejem je polévka podle mě lepší)
sůl, pepř, majoránka, oregano
2 tmavé toasty

Postup:
Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, přidáme na menší kostičky nakrájenou mrkev, nakrájený celer a hrášek. Poslijeme cca 500ml vody, ochutíme česnekem, majoránkou a oregánem.(Tip: já jsem přidala ještě špetku kájinského pepře, který je známou svojí funkčností spalování tuků. Je velice ostry, tak s ním šetřte. Je to v podstatě nasekaný druh chilli).
Vše vaříme 5-7 minut poté teprve přidáme sůl a pepř.
Odstavíme z plotny rozmixujeme v krém. (pokud jste si všimli, já mám na své fotce polévku málo rozmixovanou, je to tím, že máme rozbitý mixér který si chvíli řekne, že mixovat bude a pak, že zase ne. No kdo by na to měl nervy?:D)
Toasty si můžeme do křupava osmahnout na pánvičce (nejlépe bez oleje, ale pozor, rychle se připalují!)
Servírujeme s kousky šunky (či lososa) a se lžící zakysné smetany. Podle chuti dokořeníme. (opatrně se solí, zadržuje v těle vodu. Při dietě by se mělo solit co nejméně!)
Nechte si chutnat a doufám, že mi napíšete, zda jste si recept uvařili, nebo ne a uvítám kritiku :)

kopírujte se zdrojem, všechny recepty přepisuji sama z knih, či časopisů!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katherine Katherine | Web | 5. listopadu 2012 v 15:41 | Reagovat

Mnam dala bych si:)

2 zsskola-frajeru zsskola-frajeru | Web | 5. listopadu 2012 v 15:46 | Reagovat

mnam

3 Tér:) Tér:) | Web | 5. listopadu 2012 v 16:29 | Reagovat

Mňam....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama